Vintern är här och man är spikad framför TV:n

Under vintern drar alla vintersporter igång och alla, unga som gamla bänkar sig framför TV:n. Man kollar på slalom, störtlopp, längdskidor och skidskytte. Det är en bra publiksiffra som följer dessa sändningar. I Sverige har vi förmånen att ha riktigt bra skidåkare och åkerskor. Sådana som stått på pallen vid OS och som alltid är med i topp. Detta kan bero på att vi bor i norden och därmed har snö och backar att åka i. Det är inte ofta man ser någon från varmare breddgrader ställa upp i vinterspel. Troligtvis eftersom de måste resa till kallare länder för att kunna träna.

Hejar framför tvnHar vi några talanger i Sverige?

Vilka otroliga atleter vi har, bland annat Charlotte Kalla. Som alltid har ett leende på läpparna och Jens Byggmark som susar ned för backen. Att lilla Sverige har sådana supertalanger ska vi vara otroligt stolta över.

Dagens svenskar ligger hemma i soffan och hejar fram dem. Det finns videor på Youtube som visar hur medelåldersmän. Hoppar upp och ner som galningar för att heja fram svenskarna i skidspåren. Otroligt engagemang från tittarna!

Vill man efterlikna?

Många familjer åker till fjällen under sportlovet, många för att få en gemenskap med familjen. Och inte för att efterlikna elitidrottarna på tv. Föräldrarna släpper iväg barnen på skidskola för att själva kunna sitta i topphuset och dricka varm choklad. Längdskidåkning bland barn är däremot mer ovanligt att se. Det kräver träning för att få in rätt teknik och få fart. I slalombacken får man massa fart bara man tar sig ner från toppen av backen, utan teknik. Längdskidor är därför mer tålamodskrävande.

TV tittandeNär det är minusgrader utomhus vill man gärna inte gå ut. Då stannar man hellre hemma i soffan, kollar på TV och tar något varmt att dricka. Därför passar det så bra att vid just denna tid att skidsporten sänds på TV, lyckoträff verkligen!