Punkterings guide för cyklister och mountain bikers

Varje seriös cyklist eller mountain bikers bör veta hur man byter ett däck. Med punktering på samma sätt som det borde vara grundläggande kunskap. Om hur man ställer in höjden på mountainbikesätet.

Om du tittar på en fälg med däck och slangen borttaget. Ser du att det finns en kanal i mitten av fälgen. Som är betydligt djupare än sidorna på fälgen där däcket sitter när det blåses upp. Det här är också där fälgremsan och de ekrar, nipplarna är. Det kallas fälgen ”bra”, och det är nyckeln till däckmontering och demontering av däck.

DäckoslangAtt ta bort framhjulet är enkel sak. Det är bakhjulet, som har bakre växelsatsen, det är lite svårare. Innan du tar bort ditt bakhjul, se till att kedjan är på det minsta bakre kedjehjulet.

Vrid ventilen fram och tillbaka och titta på gummit vid basen. Är det knäckt? Om så är fallet, byt ut.

Sök resten av slngen för uppenbara nedskärningar, punkteringar och allmänt förfall. Punkteringar kan vara omöjliga att se. Om du vill vara säker, sätt tillräckligt med luft i slangen. För att sträcka gummit en bit och dränka den i vatten för att leta efter läckor. Om gummit är torrt och sprött, byt ut.

Är storleken kompatibel?

-Däck har två dimensioner, diameter och bredd. Till exempel har en 700x23c en 700c diameter och 23mm bredd. Slangar har en fast diameter, men täcker ett brett utbud eftersom de är töjbara. Du kanske ser en slang som har storleken 700 x 20-28. Detta kommer att passa en 700 cm diameter med bredder som sträcker sig från 20-28.

Eftersom fälgbrunnen är djupare, är det också delen av fälgen med minsta diameter. Faktum är att om fälgen inte hade sidor. Skulle du kunna placera den inuti däcket eftersom den delen av fälgen är mindre.

Cykel punkteringsrepGenom att helt enkelt placera däcket i fälgens brunn, tryck och håll det där om det behövs. Kan däcket sträckas med hand upp och på fälgen för installation, eller upp och över fälgväggarna för avlägsnande.

När din slangen är på plats, är det dags att sätta tillbaka däcket. Om du inte helt tog bort däcket när du tagit bort den trasiga slangen. Kan du helt enkelt placera slangen i däcket. Om du tog bort den kan du fästa den igen genom att trycka på en kant på pärlan i fälgen. Detta borde vara ganska enkelt.